Опубліковано Залишити коментар

Вітамін С

Вітамін С один з найпопулярніших та найбільш досліджених компонентів у косметиці. Але мало хто знає, що якіcть його впливу на шкіру дуже залежить від форми. Засоби з цим компонентом привертають вашу увагу як покупця та маркетологи знають про це. Бренди змагаються в концентраціях, пишуть величезні проценти та тільки одиниці можуть зрозуміти, що це означає.

Які існують форми вітаміну С:

Одна з нестабільних форм вітаміну С, яка все ще використовується в косметиці – L-аскорбінова кислота. На етикетці або INCI це Ascorbic Acid. Актив розпадається з багатьох причин: світло, кисень, температура, підвищення pH, іони важких металів. Ця форма вітаміну С – майже пілінг, так як при pH більше 3,5 вона знову-таки розпадається, але в якості пілінгу набагато краще працюють аха-кислоти. Недоліки цієї форми: викликає роздратування, особливо у власників чутливої шкіри, не дуже потужна як антиоксидант

Стабільні форми:

Ascorbyl Tetraisopalmitate – одна з найкращих за стабільністю та засвоюваністю похідних вітаміну С. Ця форма жиророзчинна, по суті це вітамін С у ліпосомальній формі. Аскорбіл тетраізопальмітат – одна з найдорожчих форм вітаміну С, але вона ефективніша в порівнянні з L-аскорбіновою кислотою, добре засвоюється і не дратує шкіру. Аскорбіл тетраізопальмітат гальмує меланогенез, а значить перешкоджає утворенню пігментних плям і освітлює вже існуючі.

Bis-Glyceryl Ascorbate – ще одна якісна форма вітаміну С. Ця форма вітаміну С водорозчинна і має більш виражені зволожуючі властивості. Вона також є потужним антиоксидантом та пригнічує процес меланогенезу. Після застосування цього активу шкіра миттєво набуває сяючого вигляду, згладжуються дрібні зморшки, покращується вироблення колагену.

В наших сироватках Vitamine C Serum та Rich Oils Serum використовуються тільки стабільні форми – Bis-Glyceryl Ascorbate та
Ascorbyl Tetraisopalmitate.
Закликаємо вас дивитись не на % вмісту, а на його форму.